PLAN SADNJE
Prije bilo kakve kupovine zemlje, tegli ili sadnica, ponajprije treba napraviti PLAN SADNJE koji podrazumijeva odabir cvijeća prema položaju kuće, uzeti u obzir vrijeme kad ste u mogućnosti posvećivati se cvijeću te druge bitne faktore, na primjer: Dopodnevno sunce je idealno za surfinije, ali već na popodnevnom suncu ta ista biljka postala bi prezahtjevna za uzdržavanje traženjem prekomjerne pažnje, gnojiva, vode….
DEZINFEKCIJA TEGLI
Sredstva i preparati  za dezinfekciju mogu se naći u svakoj bolje opremljenoj apoteci.
IZBOR SADNICA
Najbolje i najkvalitetnije sadnice naći ćete u  vrtlarijama ili vrtnim centrima, tj. tamo gdje se i proizvode. Naša osobna preporuka je da izbjegavate sadnice koje se prodaju po trgovačkim centrima jer su  nerijetko hormonski brzo uzgojene, najčešće na nekvalitetnoj zemlji. Lako ih je prepoznati: svjetlije su boje, izdužene su i jako osjetljive na bolesti, odnosno slabo su  pripremljene za  daljnji rast i razvoj.
Ne preporučamo kupnju  uvenulih sadnice i sadnica koje pokazuju znakove bolesti. Ti nedostaci često uzrokuju brzo propadanje biljke ili neuspješan razvoj.
Kvalitetne sadnice moraju biti  čvrste, zelene i visoke sa debelim stabljikama.
ZEMLJA
Zemlja je  jedan  od glavnih faktora u vrtlarstvu.
Vrtlarska zemlja je mješavina bijele i crne šote  sa mineralnim dodacima koji  zadržavaju vodu, povećavaju prozračnost, imaju kvalitetnu drenažu i dodatno startno gnojivo.
Rezultat naših želja i dugogodišnjeg iskustva je visoko kvalitetna zemlja koja garantira razvoj zdravih i vitalnih biljaka a kroz to i puno zadovoljstvo naših kupaca.
Mi Vam osiguravamo i garantiramo vrhunsku zemlju za svaku vrstu odabranog cvijeća.
ZAŠTITA
Zaštita je također bitan faktor u rastu i razvoju biljke u cijelom svom periodu trajanja.
Svaki naš kupac dobiva letak u kojem je pomno objašnjen sav postupak i program zaštite cvijeća. U slučaju nejasnoća u vezi zaštite spremni smo Vam davati savjete pa nas bez ustručavanja kontaktirajte jer mi smo uvijek za Vas tu.